Gull i EM!

20180520_083159Tor André Sunde fra Oslo Karateklubb ble sist helg Europamester i Nanbudo, i kata herrer +40 år.  Tor André er en av de virkelige veteranene i Oslo Karateklubb, med mer enn 35 års medlemskap. Han er en av flere godt voksne utøvere i klubben som hevder seg bemerkelsesverdig bra fortsatt i konkurranser. I årets Norgesmesterskap i karate, vant han til tross for at han er 49 år som eneste utøver medaljer både i kata og kumite. Han er en av få utøvere i Norge, som har klart å vinne NM medaljer i samtlige disipliner i NM i karate (kata og kumite, individuelt og lag). I forkant av EM i nanbudo har han lagt ned mange ekstra timer i forberedelser. Det var hard konkurranse om EM tittelen, men til slutt slo han etter fire runder Luca Austa fra Italia som tok sølv, og Steven Laverty fra Skotland som tok bronse.

Vi gratulerer  også André Jensen Skjølsvik fra Grenland Nanbudoklubb som tok gull både i senior kata og Ju Randori, Celine Andersen med gull både i junior kata og Ju Randori,  Linda Skaprud fra Skien Nanbudoklubb med gull  senior Ju Randori. I tillegg tok det det norske kvinnelaget gull i lag Ju Randori og bronse i lag Kata.

I tillegg var det flotte prestasjoner av de øvrige utøverne fra Norge, Kjerstin Østenseth, Christian Engø, Erik Fønstelien Sunde, Sandra Lasch og Sofie Kløcker.

20180519185238EM i nanbudo falt i år sammen med 40 års jubileet for nanbudo. Og  det ble som avslutning på mesterskapet  arrangert en nanbudogalla, med en rekke oppvisninger og historiske videoer med innblikk i Yoshinao Nanbus sportslige og historiske utvikling.

 

 

IMG_3610Både EM og 40 års jubileet ble arrangert i samarbeid med det franske kampsportforbundet, FFKMA. President i FFKMA Francis Didier (Selv  Europamester i karate i 1972) deltok under hele mesterskapet.  Også alle tidligere Presidenter i Worldwide Nanbudo Federation var invitert, inkludert Ove Gusevik fra OKK som var President i WNF 1998-2004 (Og som vant VM sølv i nanbudo i 1996).

 

(Bildet av Gusevik, Francis Didier, Nanbu og Nyborg)